Krem magnezowy

Krem magnezowy na stłuczenia i urazy.

Łagodzi ból, zmniejsza siniaki, wzbogaca skórę w magnez. Dzięki naturalnemu konserwantowi jakim jest witamina E jego przydatność do użycia jest dość długa (zalecane 2 tygodnie, natomiast ja taki krem używam kilka miesięcy i wszystko jest w porządku). Przechowywać w lodówce.

Skład: masło shea, masło kakaowe, oliwa magnezowa (woda, chlorek magnezu), wosk pszczeli, witamina E

Receptura:
150ml chlorku magnezu czda
25ml wody
100 ml masła kakaowego 100 ml masła shea (albo oleju kokosowego)
50ml wosku pszczelego
Dwie kapsułki witaminy e (ja mam takie po 400mcg)

Autorka przepisu oraz osoba, która go napisała to Paulina Denkiewicz‎.

Mam prawo do publikacji ale jeśli chcesz powielać dalej – zapytaj o zgodę Paulinę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *